Waarom elke ondernemer (en zeker elke ondernemende boekhouder, accountant en businesscoach!) van Mike Michalowicz gehoord moet hebben!

Waarom elke ondernemer (en zeker elke ondernemende boekhouder, accountant en businesscoach!) van Mike Michalowicz gehoord moet hebben!

*Dit artikel was ter voorbereiding op mijn live webinar met Mike Michalowicz op maandag 25 maart 2019.

In dit artikel deel ik 3 concrete tips van Mike! Omdat ik geloof dat geen enkel ondernemer deze mag missen 😉

“If there will ever be a patron saint for entrepreneurs, Mike Michalowicz is a top contender for the position. He has been through every point of the entrepreneurial roller coaster, which gives him the credibility to speak to entrepreneurs in the kind of honest language they want to hear.” – Simon Sinek, auteur van ‘Start With Why’.

Natuurlijk, er zijn veel goede business auteurs. 
Maar ik ken niemand die de uitdagingen en kansen in ondernemerschap zo simpel en concreet beschrijft als Mike Michalowicz.

Wie? Mike Michalowicz? Wie is dat?

Mike Michalowicz is een bestsellerauteur, van onder andere de volgende boeken:

  • The Toilet Paper Entrepreneur
  • The Pumpkin Plan
  • The Surge
  • Profit First
  • Clockwork

Al deze boeken focussen zich op één specifiek business probleem. Deze business problemen zijn universeel; en dit is precies waarom al zijn boeken breed gewaardeerd worden. Want laten we eerlijk zijn: bedrijven hebben misschien wel unieke producten, maar ze hebben nooit unieke problemen. Elke ondernemer, ongeacht de branche, wil namelijk:
–      een onderscheidende positionering (Pumpkin Plan)
–      gebruik maken van marktkansen (Surge)
–      zijn winstmarge verhogen (Profit First)
–      een bedrijf creëeren wat ook draait zonder jou (Clockwork – vanaf mei beschikbaar in het Nederlands!)

Sla jouw business problemen plat
In mijn eigen boeken, maar ook in mijn keynote presentaties, probeer ik uitdagingen zo simpel mogelijk te maken. Ik geloof in simplificeren! Breng het probleem terug naar de kern en het is op te lossen! Maak het probleem complex, en de oplossing lijkt onhaalbaar. En dit is precies waarom ik fan van Mike Michalowicz ben. Mike versimpelt universele problemen, net als de bijbehorende oplossingen.

Maandag 25 maart 2019 sprak ik met Mike, ter voorbereiding op zijn keynote op ProfitCon. Omdat ik geloof dat elke ondernemer (maar specifiek: boekhouders en accountants!) waarde haalt uit zijn ideeën en oplossingen, wil ik graag drie tips met je delen.

‘Go big, go niche or go home!’
Een beslissing is pas een goede beslissing als hij wordt opgevolgd door keiharde actie. Op het gebied van product- en klantbeslissingen hebben de meeste ondernemers nog een behoorlijke uitdaging liggen! Je wint op de lange termijn pas wanneer je ‘snijdt’, in producten en klanten. Focus, Focus, Focus. ‘Go big, go niche, or go home’. Het boek The Pumpkin Plan gaat volledig over het helpen van ondernemers om hun niche te bepalen. En reken maar dat ik Mike daar tijdens het webinar ook naar vraag!

‘Betaal jezelf eerst’
Veel ondernemers maken financiële beslissingen gebaseerd op wat op dat moment op de bankrekening staat. Er zijn helaas veel bedrijven met een prima omzet, waarvan de ondernemer zichzelf te weinig salaris uitbetaalt en waarin winst helemaal niet meer is dan een fictief getal in een jaarrekening. Mijn persoonlijke missie met Profit First Professionals is om dit op te lossen. Om van elk bedrijf een winstgevend bedrijf te maken. De eerste stap hierin is ’to take your profit first!’. Wat ik hiermee bedoel? Betaal altijd eerst jezelf (salaris én winst!). Klinkt dit te simpel? Lees dan eens Profit First – en/of bezoek ProfitCon. Het zal je bedrijf en je leven veranderen.

‘Bescherm je QBR!’
De beste ondernemers bouwen een bedrijf wat vóór hen werkt. Worstelende ondernemers bouwen een bedrijf wat ze moeten verzorgen, waar meer geld, tijd en energie heen moet dan ze er uit halen.
Succesvolle ondernemers focussen hun werkweek uitsluitend op taken waarin zij zélf het beste in zijn, en waarmee zij de meeste waarde leveren aan het bedrijf. Mike Michalowicz noemt dit je ‘Queen Bee Role’. Een bijenkoningin wordt namelijk ook niet afgeleid door allerlei randtaken zoals het halen van voedsel. Ze heeft één taak: eitjes leggen. De vraag is: wat is jouw Queen Bee Role? En hoeveel uren besteed jij aan deze rol? En hoeveel uren zou je eigenlijk aan deze rol willen (moeten?) besteden?

Heb je vragen?
Stel ze dan hieronder. Ik reageer altijd!

Vond je dit artikel waardevol?
Dan vind ik het super als je het wilt delen via de onderstaande sharebuttons. Mijn dank (en dat van de lezer) is groot!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.