Quizvraag

Quizvraag..

Quizvraag: Als jouw telefoon gaat, en je ziet in je scherm dat het je boekhouder of accountant is. Wat is dan je eerste reactie?

a. Shit; wat heb ik nu weer vergeten aan te leveren?
b. Grrrrrr… Geen Zin In.
c. Ah fijn! Ik had je net even nodig voor een strategisch vraagstuk
d. Benieuwd waar je voor belt 🙂

Neigt je reactie naar antwoord a of b? Dan is dat een belangrijke indicatie dat je wellicht toe bent aan een nieuwe boekhouder, accountant, of beter nog: Profit First Professional!

In dit artikel deel ik 5 redenen om over te stappen naar een nieuwe boekhouder:

1. Je levert nog papieren stukken aan (of upload alles in dropbox)
Lever jij nog papieren bonnen en facturen bij je financial in? Of upload je eens per kwartaal al je bonnen in dropbox? Dat is niet meer van deze tijd. Zelfs de Dropbox variant (die redelijk modern lijkt) is echt kostbaar en tijdrovend. Moderne boekhoudprogramma’s (MoneyBird is een goed voorbeeld) kunnen met behulp van een moderne financial je administratie grotendeels automatisch verwerken. Moderne boekhoudprogramma’s kunnen zelf bonnetjes lezen! Maar wat een boekhoudprogramma nodig heeft, is dagelijkse voeding, rechtstreeks in het programma. Een moderne financial kan je precies uitleggen waarom dagelijkse voeding zo belangrijk is. Een ouderwetse boekhouder vind dat handmatig ook prima werkt. Maar… dat is hetzelfde als nog via een modem inbellen op het internet…

2. Je begrijpt hem of haar gewoon niet
Ik hoor nog steeds van ondernemers dat ze hun financial niet begrijpen, en dat ze bang zijn dat hun financial ook niet echt begrijpt wat hun uitdagingen zijn. Om bij die eerste te beginnen: Het ligt niet – ik herhaal: NIET – aan jou als je je financial niet begrijpt. Als jouw financial nog praat over overlopende activa en tussenrekeningen, is je financial niet in staat om bij jou aan te sluiten. Dan is het wellicht een goed moment om over te stappen naar iemand die gewoon jouw taal praat. Daarnaast is het ook van wezenlijk belang dat je financial snapt waar jij echt tegenaan loopt, daar gaan ook de volgende 3 punten over.

3. Jullie hebben het altijd over het verleden en nooit over de toekomst
Ouderwetse financials vinden het vooral belangrijk dat het verleden klopt. De boekhouding en de belastingaangiften moeten op orde zijn – en die gaan allemaal over het verleden. Een moderne financial vind dat óók belangrijk, maar dankzij punt 1 (een ver door-geautomatiseerde boekhouding), wil een moderne financial zo min mogelijk aandacht aan het verleden besteden. Hij of zij wil vooral met jou praten over de toekomst. Wat zijn jouw doelen? Waar wil je heen? Dáár moet alle aandacht en energie heen, want in de toekomst realiseer je jouw succes. Niet in het verleden.

4. Hij/zij belt je nooit spontaan
Idealiter denkt een financial pro-actief met je mee. Dat betekent dat je financial aan jou en jouw uitdagingen denkt, ook als jullie geen afspraak hebben ingepland. Je financial belt je dan ook af en toe spontaan, omdat hem/haar iets is opgevallen in je boekhouding, omdat een fiscale verandering relevant is of omdat hij/zij een kans voor je ziet. Heb jij het idee dat jouw financial niet met je meedenkt? Dan mis je kansen tot groei!

5. Je financial helpt je wel belasting betalen maar niet om winst te maken
Natuurlijk wil je dat je financial je vertelt hoeveel belasting je moet betalen. Maar je wilt zoveel meer! Je wilt ook dat je financial je helpt om belasting te reserveren (met Profit First) zodat je nooit wakker hoeft te liggen over de vraag of je de belastingaanslag wel kunt betalen. Je wilt ook dat je financial je helpt winst te maken, met iedere euro omzet die je maakt. Zodat je je doelen kunt realiseren; denk aan een beter inkomen, een goede oudedagsvoorziening of een schuldenvrije studie voor de kinderen. Je wilt kortom, dat jouw financial je helpt om een financieel gezond en winstgevend bedrijf te bouwen.

Denk jij na het lezen van deze punten dat je toe bent aan betere financiële en zakelijke ondersteuning? Overweeg dan over te stappen naar een door ons opgeleide en gecertificeerde Profit First Professional.

Sinds kort hebben we een PFP Directory online staan, waarin (bijna) alle aangesloten Profit First Professionals zich aan je voorstellen. Je kunt rechtstreeks contact met ze opnemen!

Wil je dat wij je matchen? Vul dan dit formulier in. Wij brengen je dan gratis en vrijblijvend in contact met een passende PFP en vanaf daar ga je met hem of haar het gesprek aan.

Er zijn ruim 70 geweldige Profit First Professionals bij ons aangesloten. Deze PFP’s zijn stuk voor stuk modern! Niks geen papieren administratie. Maar ze delen ook een missie: Jou echt helpen met je echte doelen. De boekhouding is het fundament. Dat moet gewoon staan en altijd up-to-date zijn, zonder dat het jou teveel tijd, geld of energie kost. De aandacht gaat vervolgens naar de toekomst. Waar wil jij heen met je bedrijf? En hoe kan je adviseur je daar mee helpen?

Ik wens je een financieel gezond en winstgevend bedrijf!

Wil je zelf Profit First Professional worden? Kijk dan hier!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.