Dubbeltje

Voor een dubbeltje op de achterste rang

Ik kom het steeds vaker tegen. Ondernemers die een oproep plaatsen op Social Media of iemand nog een ‘goede’, ‘goedkope’, ‘webdesigner / virtual assistant / boekhouder / grafisch ontwerper’ kent die ‘op korte termijn beschikbaar is’.

Of het maar even Goed, Goedkoop en Snel kan dus.

En ik merk dat het me irriteert. Want waarom willen we niet goed betalen voor kwaliteit die snel geleverd wordt? Waarom willen we voor een dubbeltje op de eerste rang zitten? Wil de ondernemer in kwestie zelf soms ook niet goed betaald krijgen voor zijn werk?

Ik betaal zelf graag goed om op de eerste rang te zitten. In één week tijd riep ik twee keer een hulplijn in. De eerste keer vroeg ik mijn coach Martijn Bos of hij díe ochtend tijd voor me had. Martijn is goed. Ik had hem snel nodig. En dat kon. Ik betaal hem namelijk ook goed voor zijn coaching.


Mijn mentaal / emotionele vastloper was trouwens binnen 10 minuten opgelost. Ik zat zo vast in mijn eigen blinde vlek dat ik de super logische uitgang niet meer zag. Eenmaal in beeld nam ik actie en was het klaar. 

Nog geen week later riep ik de tweede hulplijn in. Ik belde op zondag mijn publiciteitscoach Linda Graanoogst. Ik was namelijk 5 minuten daarvoor gebeld door Shownieuws met de vraag of ik binnen een uur beschikbaar was om een item op te nemen voor diezelfde avond. Linda nam direct op. En toen ik zei: ‘Ah wat fijn dat je op zondag opneemt!‘ zei ze: ‘Natuurlijk. Als jij op zondag belt is het vast belangrijk.‘ Linda was snel beschikbaar en ze heeft me die middag onwijs goed begeleid. Als VIP klant betaal ik haar daar ook naar.

Het item is diezelfde dag opgenomen en dankzij de coaching van Linda (we belden die dag 3 keer om alles door te spreken) was het helemaal naar mijn wens. Maar het is uiteindelijk nooit uitgezonden. Ze hadden in de uitzending te lang staan ‘kletsen’ over andere onderwerpen.

Goed, Goedkoop, Snel – Je kan er twee kiezen

Goed en Snel gaat prima samen (zie mijn voorbeelden hierboven) maar dan betaal je daar ook naar.
Goedkoop en Snel gaat vaak ook prima. Maar verwacht er dan kwalitatief niet al te veel van.
Goed en Goedkoop kom ik minder vaak tegen. Maar het kan natuurlijk prima. Er zijn hele goede experts die het leuk vinden, om naast hun echte baan, iets voor je te doen. Maar dat moet dan wel in de vrije uurtjes dus dat kan wel een paar weken of maanden duren.

 

Krijg jij zelf de vraag of je eventjes snel iets kan leveren, maar het moet wel goedzijn en mag niet teveel kosten? Zeg dan dat ie er 2 van de 3 kan kiezen.

Zoek jij een goede Winstadviseur of Profit First Professional die super snel reageert op je vragen (vaak zelfs vóórdat je wist dat je vragen had)? Laat me dat dan even weten! Ik heb 65 geweldige boekhouders, accountants en business-experts opgeleid tot Winstadviseur / Profit First Professional. Ik match je graag geheel gratis en vrijblijvend met één van hen. Ze zijn trouwens niet goedkoop. Maar dat vermoedde je, denk ik al 😉

Vragen?
Heb je een vraag, stel je vraag dan hieronder. Dan beantwoord ik hem altijd!

Vond je dit een waardevol artikel?
Dan vind ik het super als je het wilt delen op Facebook, LinkedIn of Twitter via onderstaande sharebuttons.

Hartelijke groet,
Femke Hogema

6 antwoorden
 1. Rob Jouvenaar
  Rob Jouvenaar zegt:

  Hoi Femke,
  Je vraag triggerde een latente vraag waar ik al een tijdje mee loop.
  Weet jij een goede boekhouder/accountant die bekend is met Profit First, het boekhoudpakket Money Monk en werkt in de regio Den Haag-Z’meer-Leiden-Gouda-Amsterdam? Snel (hoge prijs) is niet noodzakelijk; ik betaal er graag een gewone goede prijs voor.

  Beantwoorden
 2. Karel van Zanten
  Karel van Zanten zegt:

  Femke,
  Goed, snel en goedkoop zijn punten op drie assen: kwaliteit, tijd en geld. Deze drie tekent men wel eens als de “duivelsdriehoek”.
  Toch is het me een keer gelukt om in minder doorlooptijd met minder manuren (70% minder) een beter resultaat te leveren. De truc was, de uitvoerenden te trainen (eenmalig, vooraf) en coachen (tijdens de uitvoering) en een erkende projectmanagementmethode (PRINCE2) te gebruiken. De uitvoerenden deden fluitend hun werk. Zo leuk!

  Maar dank voor je suggestie om de opdrachtgever / klant twee van de drie te laten kiezen.

  Vriendelijke groet,

  Karel van Zanten

  Beantwoorden
  • femke
   femke zegt:

   Hi Karel,
   Goed gedaan! Door efficient te werken, met slimme tools en processen, kun je inderdaad het resultaat goedkoop produceren, maar in mijn visie is die winst voor jou, en niet voor de klant. De waarde blijft voor de klant namelijk hetzelfde, dus hij mag daar gewoon goed voor betalen! Dit is wat jou een topondernemer maakt, pak die winst en investeer die terug in je bedrijf zodat je nog meer waarde kunt gaan leveren!
   Femke

   Beantwoorden
 3. Nathalie Doorn
  Nathalie Doorn zegt:

  Jaaaaa! Ik ben dit ZO met je eens, en ik erger me er ook aan. Vaak staat er ook nog eens bij iets in de trant van “tjsa want er is natuurlijk niet zoveel budget omdat ik startende ondernemer ben”…. Dan gaan m’n haren échte helemaal overeind!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.