Profit First Potjes; Goede doelen

Heb jij al een Profit First potje ‘Goede Doelen’ ?

Heb jij al een ‘Profit First Geven’ of ‘Profit First Goede Doelen’ potje?

Een van de belangrijke functies van de Profit First Potjes (bankrekeningen) is dat je het geld vooraf een bestemming geeft. Je wacht dus niet of er geld over is om jezelf een salaris uit te keren, te sparen voor de oude dag, of te schenken aan een goed doel; je bepaalt vooraf hoeveel procent van je omzet naar die potjes gaat.

Je kunt bijvoorbeeld 10% van je winst reserveren om weg te geven. Je maakt dit dan ook over naar een apart potje (Het ‘Geven’ of ‘Goede Doelen Potje’). Het is heerlijk om gewoon geld beschikbaar te hebben om weg te kunnen geven zodra je een persoon of doel tegenkomt aan wie je het graag wilt schenken.

Geld reserveren om weg te geven is trouwens sowieso een goed idee:

Vertrouw op overvloed
Door te geven vertrouw je op overvloed. Op het idee dat er voldoende is voor iedereen. Als je geld vasthoudt, dan blokkeer je de natuurlijke stroom van energie. Als je wilt kunnen ontvangen, moet je ook kunnen delen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Door te geven draag je bij aan een rechtvaardiger samenleving en verminder je ongelijkheid.

Goed gevoel
En laten we eerlijk zijn. Het voelt ook gewoon heel goed om te kunnen geven. Om iets te kunnen betekenen voor een ander. Vanuit Profit First Professionals schenken wij jaarlijks 10% van de winst. De afgelopen jaren gaven we duizenden euro’s aan onder andere: Stichting Khushi Kids (een stichting in India die kansarme kinderen een opleiding geeft), Stichting Jarige Job (een stichting die zorgt dat kinderen uit arme gezinnen toch een verjaardagscadeautje krijgen), Stichting Tribe Leader Foundation (De Stichting van Wiggert Meerman met als doel het regenwoud in de Amazone te redden) en de Samenwerkende Hulporganisaties. Dit jaar schenken we aan een gloednieuwe Stichting: Stichting Financially Fit Kids. Deze Stichting wordt 28 februari 2024 opgericht. Daar ga ik je nog veel meer over vertellen!

Welk goed doel geef jij graag aan?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.