Zakelijke cash flows automatiseren nu nog makkelijker met Profit First en Flow!

Persbericht 17.11.2021

‘We willen dat alle ondernemers een financieel gezond en winstgevend bedrijf runnen’

Amersfoort – “We willen dat alle ondernemers een financieel gezond en winstgevend bedrijf runnen”, vertelt Femke Hogema, directeur van Profit First Professionals BV. De afgelopen anderhalf jaar is door de Corona-crisis weer pijnlijk duidelijk geworden hoe belangrijk het managen van geld en het opbouwen van financiële buffers is. Profit First in combinatie met Flow helpt ondernemers met een methode én een super handige app.

Toen Hogema 5 jaar geleden de Profit First-methode uit Amerika naar Nederland haalde, wist ze: “Dit is het antwoord op een groot maatschappelijk probleem. Ondernemers hebben van nature vaak (te) weinig kennis van financiën en dat nekt hen. Te veel ondernemers redden het daardoor niet of liggen ’s nachts wakker van financiële zorgen.” Begin november bleek dat ondernemers in totaal 18,3 miljard aan belastingschuld hebben opgebouwd. Hoge belastingschulden zijn een groot probleem en Profit First kan een grote bijdrage leveren aan het oplossen daarvan.”

Futureproof dankzij Flow

Profit First is een potjes methode; waarbij de omzet verdeeld wordt over de 4 doelen van het geld: winst, salaris, belastingen en kosten. Die verdeling deden de honderdduizenden ondernemers wereldwijd handmatig. Letterlijk werd er iedere twee weken geld overgeboekt van de ene naar de andere rekening. Alhoewel die verdeling voor veel ondernemers als heel prettig wordt ervaren – Je neemt iedere twee weken heel bewust je winst! – het handmatig geld overboeken is niet helemaal meer van deze tijd.

Toen Daan van Klinken en Niels Mulder, oprichters van Flow en bekend van Dragons Den, twee jaar geleden contact met Hogema opnamen was ze dan ook direct enthousiast over Flow! Flow Your Money is een app waarmee de Profit First verdeling volledig wordt geautomatiseerd.

Flow en Profit First: hoe werkt het?

De Flow app is gekoppeld met de belangrijkste Nederlandse banken. In de Flow app kies je een Profit First Flow, of je voert je eigen verdelingspercentages in. Iedere twee weken verdeelt Flow voor jou je omzet over de andere bankrekeningen. Om dit te kunnen en mogen doen, heeft Flow een PSD2 licentie nodig. “Het was een pittig proces om deze licentie te krijgen”, zegt Daan van Klinken. “Maar dankzij deze licentie kunnen we ondernemers echt helpen hun bedrijfsfinanciën te managen.” Ondernemers die interesse hebben in Flow krijgen na het afsluiten van het abonnement meer dan 10 video’s van Mike Michalowicz (oprichter Profit First); Femke Hogema en Daan van Klinken met daarin alle informatie om Profit First powered by Flow te implementeren.

Meer informatie over de Profit First Flow app vindt u hier: https://flow.mn/6LAd