Winst en eigenwaarde Ik schaamde me ondertussen voor mijn Opel Corsa en neem je mee in mijn proces naar een nieuwe auto

Ik schaamde me ondertussen voor mijn Opel Corsa en neem je mee in mijn proces naar een nieuwe auto

Ik maakte een VLOG voor je,

Over mijn Opel Corsa,

Over Geld, Potjes, MoneyMindset, Winst en eigenwaarde.

En ik vertel je waarom ik wachtte met het kopen van een nieuwe auto tot ik me bijna schaamde voor mijn Corsa…

Uiteraard inclusief beelden van de auto die het uiteindelijk werd, en hoe ik als een kind zo blij ben met iets waarvan ik dacht dat het me niet zou interesseren….

 

Vragen?
Heb je een vraag, stel je vraag dan hieronder. Dan beantwoord ik hem altijd!

Vond je dit een waardevol artikel?
Dan vind ik het super als je het wilt delen op Facebook, LinkedIn of Twitter via onderstaande sharebuttons.

Met winstgevende groet,
Femke Hogema

31 antwoorden
 1. Irene Ogier
  Irene Ogier zegt:

  Zo tof deze vlog Femke! Je raadt nooit waar ik net vandaan kom: ook van de dealer! Wij zijn al wat maandjes bezig met een nieuwe auto en al die dingen die je aanstipt kwamen hier ook langs. 🙂 Heel veel veilige kilometers!

  Beantwoorden
 2. Guus
  Guus zegt:

  Leuke vlog. Hij was helemaal af geweest geweest als je in het laatste shot in je blauwe autootje was weg gereden :-), maar dat is een detail. Ik vraag me wel af uit welk winstpotje jij dit hebt gespaard: winst van de zaak of winst persoonlijk? Ik vermoed dat jij je auto ook regelmatig zakelijk gebruikt, draagt direct bij aan het maken van winst en dus is het verdedigbaar om hem zakelijk aan te schaffen? Of zie ik dat verkeerd? Groeten, Guus

  Beantwoorden
 3. Marije
  Marije zegt:

  oehhhh hier vandaag mijn allereerste eigen auto gekocht…. heel bescheiden een citroen c1, ik heb gewoon helemaal niets met auto’s, maar werd toch tijd dat ik flexibeler werd, zowel voor het gezin als voor mijn bedrijf… En ook al heb ik niets met auto’s, ik heb wel al een oogje op mijn droomauto… de enige op t moment waarvan ik echt denk ‘die past gewoon bij mij’ das een rode mini clubman, met van de dubbele deuren achterin… ik heb al een startbedrag in een aparte rekening in mijn bunq app… voelt nog als mijlenver, maar hij gaat er op een dag komen!

  Dank voor het inkijkje in jouw proces… Veel plezier met jouw mooie wagen!!!

  Beantwoorden
  • femke
   femke zegt:

   Hi Marije,
   haha, ik had ook niets met auto’s, tot ik de mini ontdekte 😉
   Ben benieuwd of jouw Clubman er ooit komt, of dat die voortijds converteert naar een andere auto!
   Tof in ieder geval dat je een potje hebt gemaakt! Goed bezig! En geniet van je C1!
   Femke

   Beantwoorden
 4. Lida Min
  Lida Min zegt:

  Toffe auto Femke! Dank voor het delen. Leuk om te horen dat je zo blij bent als een kind… want dan ben je heel erg blij! Gefeliciteerd! Geniet ! Ik ben volop in de profit first potjes, maar een auto van een deel van mijn winst zit er nog niet in. Liefs Lida

  Beantwoorden
  • femke
   femke zegt:

   Hi Lida,
   dank voor je reactie!
   Fijn dat de potjes goed voor je werken.
   En heel veel kleine beetjes maken uiteindelijk genoeg voor je doel!
   Femke

   Beantwoorden
 5. Maaike Knoester
  Maaike Knoester zegt:

  Heel tof, Femke! Mijn hart klopt sinds 1 jaar ook sneller bij het zien van (en inzitten bij…) BMW’s – terwijl ik ze vroeger zo ‘patserig’ vond, maar ja… ik gaf er eerst niet om, totdat iets verandert en jij mee verandert… en dan begint het proces – en jouw blauwe is echt een superbeauty… wow, daar voel je je vast helemaal top in 🙂 Enjoy!

  Beantwoorden
  • femke
   femke zegt:

   thx Maaike 🙂
   Jaaa ik hoorde later pas dat een BMW een patserbak is haha. gelukkig heb ik geen verstand van auto’s 😉
   Ik wens je heel veel plezier straks, met jouw BMW!
   Femke

   Beantwoorden
 6. Nathalie Doorn
  Nathalie Doorn zegt:

  hee Femke, allereerst proficiat met je nieuwe auto en leuk dat je er zo blij mee bent! Ik vind echter iets uit je vlog wel lastig/moeilijk en ik ben aan het proberen of ik het kan duiden waar het mee te maken heeft (misschien in meerdere of mindere mate materialistisch zijn of beinvloed worden)… Want je zegt dat je je (mede) bent gaan schamen door een opmerking van iemand die zei iets in de trant van “Jij leert mensen om meer te verdienen, om meer winst te maken, dan past het gewoon niet bij je om in een boodschappen autootje te rijden” …. En daar ontspoort iets in mijn brein, want je mag dan toch zelf weten WAAR je die winst in wilt steken. Daar hoef je dan toch niet per se een grote auto voor te rijden? Ik denk dat jij het namelijk inderdaad heel makkelijk hard kunt maken dat je liever geld investeert in je ontwikkeling dan in een wagen, moet je kijken waar het je gebracht heeft. Of heeft het dan toch met soort imago achtig iets te maken. Ik kom daar niet helemaal uit. Overigens doet dat allemaal niets af aan het feit dat jij helemaal als een blij ei in je nieuwe auto rondrijdt 🙂 maar nadat ik je vlog had gezien bleef dit echt een paar dagen in mijn hoofd hangen en ik dacht, nu ga ik het opschrijven ook. Over het potjes gebeuren: ik rij mijn auto wel zakelijk (want meer dan 45.000 km per jaar zakelijk, dus bijtelling zeker te doen), en toen ik mijn potjes opgezet heb, heb ik direct een extra potje aangelegd van 5%, waar aanschaf nieuwe auto op staat. Zo is het ook gelijk duidelijk dat als mijn omzet mocht afzwakken (touch wood) dat ik automatisch langer met de huidige wagen moet doorrijden. Hartelijk groeten!! Nathalie

  Beantwoorden
  • femke
   femke zegt:

   Hi Nathalie,
   Dank voor je reactie! Jij zegt wat velen (in ieder geval mijn eigen moeder haha) ook denken of zeggen. En je hebt 100% gelijk. Dat is precies de reden dat ik al die jaren in mijn Corsa bleef rijden. En kennelijk was er toch een grens bereikt. Ik hou van mooie spullen en
   materialisme’ is mij wat dat betreft niet vreemd. Gelukkig trek ik me meestal maar weinig aan van wat anderen vinden en ga ik lekker mijn eigen gang. En dat met die auto… dat is een proces geweest. Waarbinnen ik nu toch echt vond ‘dat het niet meer kon’. Ik vond het inderdaad niet passen bij mijn imago.
   Nogmaals, dank voor je reactie, lets keep in touch!

   Groetjes Femke

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.