Winstuitkering

Alles over de Winstuitkering #ProfitFirst

Heb jij Profit First al volledig geimplementeerd in je onderneming?
Dan is deze week het moment aangebroken om jezelf winst uit te keren!

In een korte video vertel ik je:
– Waarom het zo belangrijk is dat je die winstuitkering doet
– En hoe het ook al weer precies werkt met de winstuitkering (welke stappen zet je)?

Via Facebook ontving ik van 2 ondernemers al bericht over de bestemming van hun winstuitkering. Deel jij onder dit bericht hoe jij van jouw winstuitkering gaat genieten?

Met winstgevende groet,

Femke Hogema

PS: Wil jij Profit First implementeren in je bedrijf? Met de Online training Profit First leer je in 6 lessen de Profit First methode wanneer het jou uitkomt!? Bekijk hier alle informatie over de Online training Profit First

 

Dit deden klanten met hun winstuitkering:

Willeke zegt:
‘Zeg Femke, zie foto hieronder, dit is jouw schuld he? Doordat jij Mike’s Profit First naar Nederland hebt gehaald, heb ik nu gewoon mijn winst uit kunnen keren aan een waanzinnige vakantie met prive zwembad. Zie je dat bos daarachter? Hoort er ook bij. Jouw schuld! Dus namens de hele familie bedankt! 😉
en later schrijft ze nog: Normaal gesproken ging het geld gewoon weer op aan allerlei andere (nuttige) zaken. Door het nu bewust op een andere rekening te zetten is het ineens ‘over’. Ik ga heel trots zijn als ik onder mijn parasol lig 😉

 

24 antwoorden
 1. Saskia
  Saskia zegt:

  Hallo Femke, Dank voor de update wat te doen met je winstuitkering. Ik zet de helft opzij voor een vakantie voor volgende jaar.
  De andere helft heb ik nog een vraag over. Je hebt in je vlog over een 2e bankrekening die je reserveert voor de andere helft van je winstuitkering, je investerings-/reserveringspot (“appeltje voor de dorst”). Die investering is dat bedrijfsgerelateerd? Vb. een opleiding, cursus of seminar volgen. Het mag, als ik jou begrijp niet uitgegeven worden aan bijv. een nieuwe inventaris voor mijn bedrijf. Kun je hier helderheid in verschaffen?

  Beantwoorden
  • femke
   femke zegt:

   Hoi Saskia,
   Wat heerlijk, dat je dankzij je winst kunt organiseren dat je volgend jaar op vakantie gaat! Goed gedaan!
   Dan je vraag: Je mag je winst zeker gebruiken voor een opleiding, cursus of seminar. Het is niet de bedoeling dat het geld terugvloeit in je bedrijf, zodat je daar de telefoonrekening of iets anders onbenulligs van betaalt. Maar een investering die je helpt om meer winst te maken, dat kan zeker wel! Inventaris kan daar goed onder vallen. Aparatuur helpt vaak om meer winst te maken! Een nieuw bureau omdat het oude de verkeerde kleur had, verhoogt vaak niet de winst 😉 Voel je het verschil?

   Beantwoorden
 2. Stella Cornellissen
  Stella Cornellissen zegt:

  Het was bliss!
  Vorige week van mijn winstuitkering een motorbootje tijdens onze vakantie in Corfu gehuurd om met mijn zonen en mijn man naar een paar prachtige baaitjes te gaan en te snorkelen. We hebben genoten en de prachtige foto’s zijn me dierbaar. <3

  Beantwoorden
  • femke
   femke zegt:

   Aaah wat fantastische Stella! Wat een magnifieke manier om je winstuitkering te benutten! Man en zonen waren zeker ook erg verheugd over deze winstuitkering? Goed gedaan!

   Beantwoorden
 3. erica
  erica zegt:

  Hoi Femke. Van mijn 1e winstuitkering ga ik met mijn man eten bij Ron’s Gastrobar hier in Amsterdam. Al tijden op mijn verlanglijstje, en nu kan het! Ik ga waarschijnlijk zelfs genoeg winst overhouden om in de 2e helft van het jaar een weekend bij de Librije in Zwolle te boeken. Heb je al een beetje door waar mijn grote passie ligt? 😉
  Groet, erica

  Beantwoorden
  • femke
   femke zegt:

   Hoi Erica,
   super!!! Mijn man en ik zijn in februari van mijn winstuitkering naar de Librije gegaan! Wat een genot! Geniet ervan!
   Groet Femke

   Beantwoorden
 4. Patty
  Patty zegt:

  Dag Femke,
  Ik ben heel blij met Profit First en jouw goede adviezen in je blogs!
  Ik zit erover te denken om een deel van mijn winst te investeren in BitCoin. Ik ben heel benieuwd naar jouw visie op deze andere manier van geld beheren en laten groeien…

  Beantwoorden
  • femke
   femke zegt:

   Hoi Patty<
   WAt leuk te horen! En BitCoin 😉
   Ik ben geen expert daarin. Maar… BitCoin is natuurlijk giga toegenomen in waarde de afgelopen tijd. Dat kan doorzetten, en het kan ook niet. Ergo – het is een risicovolle investering. Ik denk dat het prima is om risicovolle investeringen te doen, maar alleen met geld wat je echt kan missen. Zorg ook dat het niet je enige investering is. Wed op heel veel verschillende paarden. Risicovolle paarden en betrouwbare paarden. Succes!

   Beantwoorden
 5. Mariëlle
  Mariëlle zegt:

  Hoi Femke,

  Van mijn eerste winstuitkering een boek gekocht van collega-ondernemer Rob van den Borne, 7 Principes van succesvol ondernemen. Dat gedeelte dat nog overblijft op mijn privéspaarrekening gezet.

  Beantwoorden
 6. Frank Jenniskens
  Frank Jenniskens zegt:

  Ga aanstaande vrijdag lekker indoor sky-diven met mijn zonen in Utrecht !
  Ik heb de sprong gewaagd om met Profit First te beginnen en nu lekker van het inzicht én uitzicht.

  Iedereen heerlijk genieten van de winstuitkeringen 😉

  Beantwoorden
 7. Marjon
  Marjon zegt:

  Wat is dat leuk, winst uitkeren aan jezelf! Ik zat echt met een big smile achter mijn computer op het moment dat ik het geld overboekte 🙂
  Volgende week ga ik met mijn vriend heerlijk genieten van een luxe 3-gangenverrassingsmenu bij mijn favoriete restaurant. Ik ben gek op verrassingen, dus dat komt mooi uit. De rest van het geld gaat op de spaarrekening voor onze vakantie naar Vietnam. Heerlijk! Nu al in het volgende kwartaal.

  Beantwoorden
  • femke
   femke zegt:

   Wat heerlijk Marjon! Ja, ik vind het ook echt genieten, de winstuitkering eens per kwartaal! Dank voor het delen van je succes!

   Beantwoorden
 8. Raymond
  Raymond zegt:

  Hoi Femke,

  Als je omzet nu in de 50.000 kolom zit, maar je kosten minder dan 30% bedragen. Wat doe je dan? Stel je dan je salarispercentage naar boven bij of je winstpercentage?
  Stel je kosten zijn maar 20% (je omzet valt echter wel binnen de 50.000 euro op jaarbasis).

  Wat doe je dan?

  Beantwoorden
  • femke
   femke zegt:

   Hoi Raymond,
   Dat is natuurlijk perfect 🙂
   Zeker niet je kosten omhoog bijstellen!
   Het antwoord op de vraag hangt er af van waar je heen wilt! Waar wil je heen met je bedrijf? Blijf je op 50.000 of heb je andere plannen? Kijk of http://www.winstgevendeplannen.nl in november wat voor je is! Daar zet je giga stappen in 1 dag. Ik kan zo op afstand geen beter advies geven, ik ken jou en je bedrijf niet 😉 Maak voor jou de beste keuze! Je kunt ook nog kiezen voor hete opbouwen van een buffer!

   Beantwoorden
 9. johan
  johan zegt:

  Winstuitkeren is echt leuk. Net begonnen en met mijn eerste winstuitkering gebruikt voor de aanleggen van onze voortuin! Heerlijk.Was nog niet genoeg en ik heb wat bij moet leggen, Maar ik kan hier elke dag van genieten.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.